miercuri, 22 septembrie 2010

Refferals: Important

Toate site-urile prezente in lista de mai jos si, in general, toate site-uril de PTC (paid to click) folosesc refferals. Asta inseamna ca daca tu te inscrii pe site folosind linkul meu sau trecand id-ul meu (scriupareri) in campul refferal (sar reffered by), la fiecare click al tau, castig si eu ceva. CEL MAI IMPORTANT lucru, care trebuie inteles este faptul ca avand un refferal NU SE DIMINUEAZA cu nici un cent castigul tau!

Nu stiu de ce, dar din cat am citit si m-am documentat, romanii (si alti est-europeni) au tendinta de-a refuza refferalii, de-a nu se inregistra prin linkuri cu id de refferal. De ce? Pentru ca e in sangele lor tendinta de-a nu ajuta pe altul nici gratis! :) Pentru ca au mentalitatea aceea comunista de-a nu face bine cuiva, de-a nu se gandi ca binele acela sa poate intoarce la ei, poate inzecit. Si asta e si motivul pentru care majoritatea raman la stadiul de-a face cativa dolari pe luna, in loc sa castige mai mult.

Cei care au reusit sa faca bani pe net la modul serios, au folosit si au avut refferals. Au construit o retea, in care fiecare dintre ei e un nod.Vei spune ca nu ai nimic de castigat din faptul ca indici un refferal. Partial ai dreptate. Nu ai nimic de castigat direct, instant. Dar indirect... ajuti la corectarea trendului in Romania. Ajuti la constientizarea faptului ca bani frumosi pe net se pot face numai cu refferals. Si atunci vei avea surpriza extrem de placuta sa vezi ca si pe tine te-a indicat altcineva drept refferal. Si implicit, cum castigi bani si datorita refferal-ilor!

In al doilea rand, toate site-urile PTC au sistemul de inchiriere de refferals (Rent Refferals). Adica acei utilizatori care s-au inregistrat fara a indica un refferal, pot fi inchiriati (sau cumparati) de alti useri, care platesc pentru asta. In concluzie, chiar daca tu te inregistrezi fara a indica un refferal, oricum vei fi refferal-ul cuiva care ta-a inchiriat sau cumparat (fara ca macar tu sa stii sau sa fii intrebat). Situatie in care tu generezi venit pentru cel care te-a inchiriat si pentru site!

Si-atunci... nu e mai normal, mai moral si mai de folos sa fii refferal in cunostinta de cauza pentru cel care iti indica site-ul, care poate iti ofera informatii folositoare, decat sa fii refferal pentru... habar n-ai cine si fara sa fii intrebat daca vrei sau nu? Ideea e ca asa putem forma o retea, o comunitate, ne putem ajuta unii pe altii.

Acest aspect il judeca fiecare dupa puterea si dornita sa, dar nu uitati:
  • nu pierdeti nimic daca indicati pe cineva ca refferal, nu castigati cu nimic mai putin
  • nu refuzati un refferal doar din mentalitatea comunista ca de ce altul sa castige bani de pe urma mea, de ce sa ajut pe cineva
  • oricum o sa fiti refferali pentru alti useri care va inchiriaza sau va cumpara
  • puneti-va in situatia urmatoare: sunteti deja utilizator si va doriti refferali. cum vedeti acum problema? :)
In cursul zilei de maine voi posta primele rezultate, dupa aceste prime zile de testat site-urile despre care v-am scris in postul anterior. Veti vedea si veti putea analiza care merita si care nu. Precizare importanta: rezultatele pe care le veti vedea au fost obtinute FARA refferals. Va astept dupa aceea sa va inregistrati unde cosniderati ca merita, iar apoi voi publica rezultatele obtinute cu ajutorul vostru, cei care ma indica drept refferal. Sa vedem diferenta!

Spor si bani pe net!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.